Kantoor Cordeel

Score
33,0%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
26 oktober
2012
Gecertificeerd op

Het werk bestaat in hoofdzaak uit het bouwen van een kantoor en loods ten behoeve van Cordeel Nederland BV aan de Lindtsedijk 22 te Zwijndrecht. Hierbij worden het bestaande kantoor en de bestaande loods gesloopt en op hetzelfde terrein het nieuwe kantoor en de nieuwe loods gebouwd.

De bouw wordt voornamelijk gerealiseerd om uit te breiden maar tegelijkertijd wordt het als visitekaartje gebruikt. Hierdoor is dan ook veel aandacht besteed aan bijvoorbeeld een ruime entree en een hoge afwerkingsklasse.

Toen de bouw al in een ver gevorderd stadium was, is door de directie van Cordeel besloten een BREEAM pre-scan te laten uitvoeren om te kijken of het nog mogelijk was een BREEAM certificaat te halen. Hierbij is door de DGBC een positief advies afgegeven gezien er in het ontwerp van het gebouw al een aantal duurzame maatregelen getroffen waren. Deze keuzes zijn tijdens het ontwerp gemaakt omdat Cordeel veel waarde hecht aan duurzaamheid en ook zonder een BREEAM certificering al in een duurzaam gebouw wilde investeren.

Het nieuwe kantoor van Cordeel wordt een voorbeeld naar onze klanten van een duurzaam gebouw. Wij willen hiermee laten zien, en tevens de klant motiveren, dat het zinvol is om te investeren in een duurzaam gebouw en dat wij hier goede ervaring mee hebben.

Dit gebouw wordt op een onafhankelijke manier getoetst aan de BREEAM-NL Nieuwbouw beoordelings-richtlijn 2010-v. 2.0. De doelstelling voor dit project is om een kwalificatie van 1 ster ‘Pass’ te behalen.