Kantoor-/bedrijfspand Sim Industries

Score
32,6%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
23 juni
2014
Gecertificeerd op

Op het terrein van Greenib Onroerend Goed B.V. wordt een compleet nieuwbouwcomplex voor SIM Industries gerealiseerd. Het gaat om 13.500 m² aan productieruimte, kantoorruimte en opslag. Daarnaast komt er parkeergelegenheid op het dak met 250 parkeerplaatsen. Sim Industries ontwikkelt en fabriceert vluchtsimulatoren voor opleidingsinstituten wereldwijd.

Voor dit project is de ambitie om een oplevercertificaat te behalen met een rating: BREEAM Pass. Door Bosman Bedrijven wordt de gehele technische installatie gerealiseerd. Het gaat onder andere om de: elektrotechnische installatie, werktuigbouwkundige installatie, sanitaire installatie, sprinklermeldinstallatie, brandmeldinstallatie, inbraakbeveiliging, toegangscontrole, camera-installatie en een compleet datanetwerk installatie inclusief blusgas in de merruimte.

Halverwege februari 2014 wordt de complete installatie opgeleverd. In het ontwerp zijn maatregelen toegepast om het materiaalgebruik te beperken, waarmee onder andere een lagere bruto verdiepingshoogte is gerealiseerd. Daarnaast is in het interieurontwerp zoveel mogelijk gekozen voor open kantoortuinen zonder plafonds. Om het pand te verlichten en energie te besparen wordt er veel gewerkt met daglicht en aanwezigheidssturing.