Hoofdgebouw Vrije Universiteit Amsterdam - Kantoren

Asset
Beheer
Score
40,4%
Asset
42,3%
Beheer
Schema
In-Use
02 oktober
2020
Certificaat geldig tot

Het Hoofdgebouw van de Vrije Universiteit (VU) is vernieuwd om ook de komende jaren het visitekaartje van de VU te zijn. Studenten, wetenschappers en bedrijfsleven komen in het Hoofdgebouw samen om kennis te delen en inspiratie op te doen. Het is de vestigingsplaats van de Universiteitsbibliotheek, enkele faculteiten en 7.300 alfa- en gammastudenten volgen er onderwijs. Met een honderdtal congressen, meer dan driehonderd promoties, inauguraties, de opening van het academisch jaar en de dies, trekt het Hoofdgebouw veel bezoekers. Ook evenementen als het jaarlijkse On the Rooff  Filmfestival op het dak van de VU, trekken veel publiek.

Facelift
De vernieuwing van het Hoofdgebouw is een ‘facelift’ met een toegankelijke en gastvrije entree, een prettige foyer, meer daglicht en betere zichtlijnen. Het aantal onderwijsruimten wordt uitgebreid en aangepast aan nieuwe onderwijsvormen. Ook komen er extra (studie)werkplekken voor studenten. De nieuwe inrichting van het gebouw biedt een effectieve werkomgeving aan onderzoekers en docenten en faciliteert samenwerking en ontmoeting. De beschikbare ruimte wordt in de nieuwe situatie beter benut.

Conform de BRL-2014 van de DGBC worden de kantoren in de bouwdelen A, D en E beoordeeld met de BREEAM-NL methodiek. De bouwdelen B, C, G en de collegezalen in A zijn uitgesloten bij deze BREEAM scope.