Hazeleger kaas

Score
59,3%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Ontwerpfase
15 mei
2017
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Op het nieuwe perceel van Hazeleger van ruim 16.000m2 is een bedrijfsruimte van ca 6.300m2 met 1.500m2 aan kantoren en kleedruimte neergezet. Het kantoorgedeelte bevindt zich op de 1e en 2e etage en vormt de markante voorgevel van het door AC&P ontworpen pand. Het nieuwe gebouw kenmerkt zich door de zorgvuldig gekozen routing in en om het pand, met o.a. een gescheiden stroom van personeel en goederen en een gescheiden vervoersstroom van auto’s en vrachtwagens.

Er is gekozen voor veel raampartijen om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te laten komen in zowel kantoren als productieruimten. In het gebouw zijn 2 productieruimten en 2 voorruimten van 11 grd, waar kaas voorbereid, versneden en verpakt wordt. Het merendeel van de ruimten zijn voor kaas ontvangst, kaas opslag, gereedproduct en verzendklaarmaken. Dit alles bij een opslagtemperatuur van 5 grd. Overige bedrijfsruimten zoals opslag verpakkingsmateriaal zijn niet geklimatiseerd. Om de benodigde ruimten te koelen, is er gekozen voor het milieuvriendelijke CO2 systeem. Daarnaast wordt de restwarmte van dit systeem hergebruikt om het reinigingswater te verwarmen. In het plan is rekening gehouden met een uitbreiding van ca. 2.500m2 voor het creëren van toekomstige capaciteit.