EDGE Amsterdam West (main building)

Score
88,4%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Ontwerpfase
14 augustus
2019
Gecertificeerd op

EDGE Amsterdam West is een plek waar geschiedenis, technologie en moderne architectuur samenkomen tot een duurzame kantooromgeving. Het gebouw is een absolute blikvanger in het landschap van Amsterdam, waar mensen dagelijks kunnen samenwerken, creëren en inspireren.

 

Gezond en duurzaam

Net als alle andere EDGE-gebouwen wil EDGE Amsterdam West gezond en duurzaam zijn, dankzij het geavanceerde technologieplatform. De zogeheten ‘IP Backbone’ van het gebouw ondersteund het gebouw de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ‘Internet of Things’ en ‘Artificial Intelligence’. Hierdoor kunnen individuele gebouwgebruikers gebruik maken van een slimme app om het binnenmilieu en voorzieningen in het gebouw te personaliseren. Ook biedt de app diepgaande inzichten over hun omgeving en de energie-efficiëntie van het gebouw op basis van ‘Big Data’.

 

Ontwerp

Het oorspronkelijke gebouw, ontworpen door hetzelfde architectenbureau, was een van de eerste kantoren in de stedelijke ontwikkeling van het gebied. Om een ​​blijvende connectie met de geschiedenis te verzekeren, wordt een groot gedeelte van het huidige ontwerp in takt gelaten, terwijl het wordt geüpgraded om in alle opzichten toekomstbestendig te zijn.

De uitzonderlijke kwaliteiten die het oorspronkelijke ontwerp zo uniek maken, zullen een sterke combinatie vormen met de nieuwe functies, zoals een indrukwekkend groen atrium, open trappen en heldere kantoorverdiepingen van ongeveer 6700 m² aan netto vloeroppervlak per verdieping.

Het atrium van EDGE Amsterdam West verwelkomt daglicht in het midden van het gebouw via een groot glazen dak. Deze ruimte vormt het kloppend hart van het gebouw, een ruimte die elke bezoeker zal bewonderen en inspireren. Het is de centrale ontmoetingsplek van het gebouw met veel functionele ruimte, een groene stedelijke oase en is de plek waar bezoekers worden verwelkomd, men kan ontspannen en nieuwe energie op kan doen.

Voor meer informatie, zie: edge-amsterdamwest.com.