DC Miles

Score
45,9%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
28 november
2017
Gecertificeerd op

Een grootschalig distributiecentrum gelegen op bedrijventerrein “De Biezen” aan de Laanakkerweg in Vianen. Het uitgangspunt voor deze groene locatie was het maken van een bescheiden maar toch herkenbaar gebouw.

De gevel van het gebouw bestaat voornamelijk uit stalen golfplaten die een subtiel lijnenspel laten zien dankzij de verschillende reflectiegraden van dezelfde verfkleur.  Het kantoordeel van het gebouw is deels voorzien van een houten gevel wat zorgt voor een zachte uitstraling op de belangrijkste hoek van het gebouw. Daarnaast zijn zowel het kantoor als de mezzanine voorzien van grote ramen die zorgen voor een overvloed aan daglicht en dus bijdragen aan een prettige werkomgeving.

Aan de voorzijde van het pand zijn 38 dockshelters en genoeg parkeergelegenheid. Het warehouse heeft een goed geïsoleerd dak en een monolitische vloer van een hoge vlakheidsklasse, om het intern transport zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dankzij betonnen plinten en stalen gevelbeplating heefthet pand een robuuste uitstraling aan de buitenzijde.

e-prop BV heeft een duurzame ambitie voor dit project. In de uitwerking van het gebouw wordt er gestreefd naar het behalen van een BREEAM - Good certificaat.