Courtyard Amsterdam Arena Atlas (by Marriott)

Score
51,5%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Bespoke
29 februari
2016
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Het kantorengebouw Atlas ArenA werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw gebouwd en bood onder meer onderdak aan Fokker. In 2007 werd Vastint eigenaar van het verouderde com- plex van bijna 80.000 vierkante meter, dat toen grotendeels leeg stond. "Wij zijn onderdeel van de Vastint groep, een internationale vastgoed- organisatie met meer dan 25 jaar ervaring. Wij zijn actief in de Nederlandse markt sinds 1991. Vastint Nederland is een ondernemende vast- goedbelegger, ons doel is door verbetering van kwaliteit en selectieve groei meerwaarde te creë- ren", zegt Marcel Dorsman, development mana- ger bij Vastint.

Die aanpak is ook bij Atlas ArenA Amsterdam effectief gebleken. Dorsman: "De ligging bij het station en het uitgaansgebied is uitstekend, het gebouw kent een kwalitatief hoogwaardige structuur. We hebben er een multifunctionele werkomgeving van gemaakt door de toevoeging van een restaurant, een kinderdagverblijf en t- nessmogelijkheden. We hebben 70.000 vierkan- te meter gerevitaliseerd en opnieuw verhuurd, het complex zit nu weer helemaal vol. Het hotel vormt een prachtige aanvulling op deze succes- volle ontwikkeling."

Het hotel is voor dertig jaar verhuurd aan Scan- dinavian Hospitality Management, dat hier de Courtyard by Marriott-formule gaat exploiteren. Het telt 176 kamers in een toren met twaalf ver- diepingen, gemikt wordt onder meer op de be- zoekers van de nabijgelegen Ziggo Dome en Hei- neken Music Hall. Dorsman: "De begane grond krijgt een hybride invulling, met de check-in, een restaurant en een bar die niet alleen bestemd is voor hotelgasten. De volledig glazen gevel nodigt uit tot binnenkomen. Op de eerste ver- dieping liggen vier grote vergaderzalen en twee boardrooms. Het ontwerp van het hotel is van de hand van Oresti Sarafopoulos van de Architecten Cie. Door hun betrokkenheid bij de ontwikkeling van het masterplan voor Atlas ArenA Amsterdam, wordt de visie op architectuur op dezelfde wijze gecontinueerd."

Het Courtyard by Marriott hotel heeft van de Dutch Green Building Council (DGBC) als eerste hotel in Nederland een BREEAM-NL Nieuwbouw Ontwerpcerticaat ontvangen. Er is een groot aantal maatregelen getroffen om het certicaat te behalen. Zo wordt op de bouwplaats het afval in tenminste vier stromen verzameld.