COOL 63 - Saturn

Score
78,6%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Ontwerpfase
30 mei
2013
Gecertificeerd op

Een beeldbepalend complex uit de wederopbouwtijd krijgt een nieuwe, duurzame toekomst aan de Coolsingel in Rotterdam. Het object biedt een mix van grootstedelijke functies en een hoogwaardige, tijdloze uitstraling. Cool 63 biedt plaats aan moderne kantoren, kwalitatieve retail en exclusieve appartementen.

De herontwikkeling bestaat uit 14.000 m² retail-/horecaruimte, 5.000 m² kantoorruimte en 15 appartementen, allen met zicht op het Stadhuis. Door deze multifunctionele ontwikkeling wordt 10.000 m² verouderde kantoorruimte onttrokken aan de kantoor voorraad en omgezet in winkelruimte. Daarnaast wordt een deel van de bestaande bebouwing hergebruikt.

Locatie

Het object is gelegen aan de Coolsingel en het Stadhuisplein, recht tegenover het monumentale stadhuis. Dit gebied wordt aangepakt om zijn allure en levendigheid te versterken. Tevens is het befaamde winkelgebied de Lijnbaan direct naast het gebouw gelegen, te midden van terrassen, theaters, bioscopen, musea, galeries, een casino, internationale hotels en de kantoren van het Rotterdam Central Business District.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van Cool 63. Deze ambitie is beloond met het label BREEAM-Excellent. Dit resultaat wordt onder andere bepaald door de ligging, midden in de stad, het multifunctionele concept en het hergebruik van de draagconstructie waardoor de milieudruk nu en in de toekomst wordt beperkt. Daarnaast zijn diverse  energiebesparende maatregelen getroffen  zoals warmte-/koude opslag in de bodem, hoogwaardige klimaatplafonds in de kantoren en energiezuinige transportinstallaties.