Conradhuis

188-NOP-2011
Registratienummer
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
02 januari
2018
Geregistreerd op

Het Conradhuis is het sluitstuk van de Amstel Campus. Het beëindigt de Campus aan de noordzijde, op de grens van de historische binnenstad en de Amstel. Vanuit de stad vormt het samen met het Benno Premsela huis een poort aan de Wibautstraat. De Campus visie van de HvA gaat uit van een ensemble van gebouwen en binnenplaatsen. Deze samenstelling van gebouwen vormt de kern van de onderwijsinstelling. Het ontwerp van het Conradhuis voegt hier een atrium aan toe waarmee de gebouwen aan de westzijde van de Wibautstraat onderling verbonden worden. Samen met de pleinfunctie aan de oostzijde van de toren van het Conradhuis vormt het de hoofdentree van de Amstel Campus aan de westzijde.

Duurzaamheid als rode draad

De rode draad in het project is duurzaamheid, met onder meer energieopwekking via zonnepanelen en gebruik van recyclebare materialen op de gevel. Nestkasten voor vleermuizen, sedumdak, klimaatbeheersende plafonds en een opslagsysteem voor thermische energie zijn andere opvallende duurzame kenmerken van het ontwerp. 

Op de Amstelcampus zijn al veel duurzame maatregelen gerealiseerd, zoals renovatie van bestaande panden, zonnepanelen, led-verlichting, solatubes, smart-grid, WKO-opslag, groene daken, energiezuinige liften en join-the-pipe-watertappunten.