Avery Dennison

156-NOP-2011
Registratienummer
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
14 juni
2012
Geannuleerd op
Deze registratie is geannuleerd.

Nieuwbouw kantoorgebouw Avery Dennison

Deze nieuwe huisvesting voor Avery Dennison wordt het nieuwe Europese hoofdkantoor. Het project is gelegen in het plangebied nieuw rijngeest zuid en onderdeel van het bio science park, wat het innovatieve karakter illustreert en verstrekt. Biosciencepark is gelegen aan de A44 die Leiden met Amsterdam verbindt.

In het gebouw zijn inpandige parkeerlagen en kantoren opgenomen. In het midden van het gebouw is een atrium gelegen met daarin een experience-centre met fraaie trappen.

Dit BREEAM Very Good gebouw is onder andere voorzien van mossedum op het dak en een door OVG ontwikkelde innovatie te weten een groen gevelscherm met irrigatiesysteem waarmee de installatie op het dak aan het zicht wordt onttrokken. Naast de energiezuinige verlichting met daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie is ongeveer de helft van de glazen gevel voorzien van een etsing waarmee zonlicht wordt tegen gehouden cq. wordt gereflecteerd hetgeen een positieve bijdrage levert aan de EPC.

De detaillering van de gevel is ontworpen op toepassingen van Avery Dennison waardoor de gevel kan worden toegepast voor research en development binnen Avery. De stickers en gevel folies die Avery Dennison ontwikkelt kunnen hierdoor op de locatie worden getest.