Astellas Mirai House

Asset
Score
70,9%
Asset
Schema
In-Use
21 november
2019
Certificaat geldig tot

Essential to the design of the building is the creation of a pleasant, open and transparent working environment for Astellas employees, in addition to an agreeable and welcoming gesture to (international) visitors. The organisation and materialisation of the building ensures clear views from each of the three areas within the main frame. Glass facades are employed to provide sufficient daylight, whilst also creating open visual communication throughout the structure. The building has an office space of 7.350 and general area of 3.831 on the ground floor with a restaurant and meeting area which will be certified. The Lab space is not taken into account for the certification.

The building frame integrates into one gesture three sections of varying heights, which together encircle an inner courtyard garden. Covering six floors on the west side of the building are the office spaces. A restaurant with a roof terrace is located on the lower floor of this area. The Eastern section of the building houses four floors of laboratories. The floor to ceiling glass facades and large skylights of the expansive, 3.7 meter high lobby area provide visual links to both the inner garden and the surrounding street life. Direct access to the inner garden, which is based on traditional enclosed Japanese gardens, is possible from all three sections of the building.

The floor plans in the interior are flexible and based on the campus concept, where emphasis is placed on communication. Glass and aluminium are the main materials used in the facade of the Astellas building in order to provide a lightweight structure which requires less material usage in its foundations. Lamellas are incorporated on each level of the façade in order to deflect direct sunlight whilst colour is introduced into the facade by means of a vertical variation in the four contrasting tones of the Japanese Manga animation films.