Altera: comparison Rijnplein - Blok 7

781-BIU-2016
Registratienummer
Schema
In-Use
31 augustus
2018
Geregistreerd op

Beschrijving

Alphen aan den Rijn is een stad met veel historische waarden die teruggaan naar het tijdperk van het Romeinse rijk. Rijnplein is onderdeel van de binnenstad en betreft een modern shopping centre. Alphen is gelegen in het hart van de Randstad in de stedelijke driehoek Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Rijnplein is een binnenstedelijke herontwikkeling geweest die uit 2005. Het huisvest in het bijzonder de grotere internationale retailers in de stad, waaronder H&M, Intersport en MediaMarkt. Alphen aan den Rijn is een grote stad met 110.000 inwoners in de provincie Zuid-Holland.

De ligging van Rijnplein wordt ook wel Hoge Zijde genoemd, wat is ontstaan doordat het centrum wordt gescheiden door rivier de 'Oude Rijn. De Hoge en Lage Zijde worden aan elkaar gekoppeld middels de hefbrug. Rijnplein ligt midden tussen het wandelgebied van deze hefbrug en het Stadhuis. Grotendeels loopt onder het object door een grote parkeergarage van de gemeente, vanaf onder het Stadhuis tot en met MediaMarkt. The Parking garage is a starting point for innercity visits.

Gebouwd in 2005. Garage is eigendom van de gemeente en wordt door hen zelfstandig geëxploiteerd. Op zondag kan gratis worden geparkeerd dor automobilisten. Grote winkels (H&M, Intersport, Blokker, MediaMarkt) aangevuld met een sterk dienstencluster (ABN Amro, Rabobank) aan het stadhuisplein. Kwalitatief goede horeca aan het Rijnplein (De Zaak, Delifrance, Dolce Vita). Diverse bovengelegen appartementen zijn eveneens eigendom van Altera (residential fund). De winkels zijn verspreid over vierkante meters op -1, begane grond en de 1e verdieping. 60% van alle retailmeters ligt op de begane grond.

This certification relates to the following address numbers: P. Doelmanstraat 1, 7, 9, 11, 17, Rijnplein 15 and Julianastraat 62