ACTA Vrije Universiteit Amsterdam - Kantoren in bouwdeel N

348-BIU-2013
Registratienummer
Schema
In-Use
31 mei
2016
Geregistreerd op

In het ACTA gebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam is zorg, onderwijs en onderzoek gecombineerd. Het gebouw bestaat uit een laagbouw van zeven verdiepingen waarboven een blok met laboratoria zweeft. In het lagere deel bevinden zich vooral de onderwijs- en zorgfuncties en de kantoren liggen in de noordzijde (bouwdeel N) van het gebouw.

De gevels van het gebouw zijn bekleed met glaspanelen die zijn voorzien van een in zwart-wit gezeefdrukt strepenpatroon. Hierdoor ziet het gebouw er vanuit iedere hoek anders uit en lijkt het met de weersomstandigheden mee te veranderen. De plint is open en transparant. 

Binnen bevindt zich in de centrale hal een grote informatiebalie met daarnaast een atrium over de volle hoogte van de laaggebouw. Vanuit deze ruimte zijn via roltrappen de behandelcentra te bereiken. Het bedrijfsrestaurant bevindt zich op de overgang tussen de laag- en hoogbouw, in twee transparante lagen.

De demarcatie ligt binnen de kantoren van de begane grond tot en met de 13e verdieping van bouwdeel N. De onderzoeksruimten in bouwdeel N en de andere bouwdelen inclusief atrium vallen buiten de scope.