Nieuws

Zorggebouw MIJN - Brunssum behaalt BREEAM-NL certificaat

De nieuwbouw van MIJN, centrum voor medische zorg aan de Prins Hendriklaan in Brunssum is beloond met een drie sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat. Directeur Carlo Külter van Bouwontwikkeling Jongen (VolkerWessels) kreeg het duurzaamheidscertificaat uitgereikt uit handen van Jan Kadijk van de Dutch Green Building Council (DGBC) tijdens vastgoedbeurs PROVADA 2017 in de Amsterdamse RAI.

Duurzaam gebouw

Het nieuwe multifunctionele zorggebouw MIJN is een centrum voor medische zorg in Brunssum. Het zeer duurzame gebouw, dat is ontwikkeld door Bouwontwikkeling Jongen, heeft veel aandacht voor energieprestaties en andere duurzaamheidsthema’s zoals gezondheid en materiaalgebruik. Jan Kadijk van DGBC: “We zien dat binnen de zorgsector steeds meer aandacht komt voor duurzaam vastgoed. Deze topprestatie onderstreept dat. Zorggebouw MIJN is een voorbeeld voor de sector.”

Over BREEAM-NL

BREEAM-NL Nieuwbouw is een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van nieuwe bouwwerken en renovaties te bepalen. BREEAM-NL Nieuwbouw kijkt naar de energieprestaties van een pand, maar ook naar landgebruik, ecologie, het bouwproces, watergebruik, afval, vervuiling, transport, materialen, gezondheid en comfort. De score wordt uitgedrukt in sterren, van één tot en met vijf.

Foto's certificaat uitreiking

Gerelateerd nieuws

Elke opdrachtgever van een BREEAM-NL certificering krijgt een officieel certificaat, wanneer het keurmerk is behaald. Je kunt ook een houten plaquette bestellen.

BREEAM-NL: laat het zien met een plaquette

19 april 2024
Heb je een BREEAM-NL keurmerk behaald, dan wil je dat natuurlijk laten zien. Dat kan met een houten BREEAM-NL...

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...