Nieuws

Tweede Nationaal BREEAM Congres in het teken van circulair bouwen

De tweede editie van het Nationaal BREEAM Congres staat volledig in het teken van circulariteit. Op 20 maart in de Rotterdamse Schouwburg spreken onder andere fotograaf Ruben Terlou, hoogleraar Building Sunstainability Elphi Nelissen en Metabolic CEO Eva Gladek over dit actuele thema. Centrale vraag is: hoe maken we circulariteit meetbaar?

 

Circulariteit is een actueel thema, zeker in de bouw. Op steeds meer plekken in het land wordt volop geëxperimenteerd om volgens dit gedachtegoed aan de slag te gaan. Circulair bouwen wordt gezien als een logische evolutie van duurzaam bouwen. Maar bij deze evolutie rijzen ook vragen. Want, wat is nu precies een circulair gebouw? Wat verstaan we onder circulair bouwen? En hoe maken we het meetbaar?

Circulariteit meetbaar maken

Tijdens het Nationaal BREEAM Congres wordt naar antwoorden op deze vragen gezocht. Met inspirerende presentaties vanuit verschillende invalshoeken. En met workshops die inhoud geven aan het onlangs gestarte project ‘Circular Buildings’. Dit project is een initiatief van Dutch Green Building Council, SGS Search Metabolic en Circle Economy met steun van de Redevco Foundation en heeft als doel om één taal te ontwikkelen voor circulariteit in de gebouwde omgeving.

BREEAM hoogtepunten

Tevens vertelt architect Do Janne Vermeulen over de totstandkoming van HAUT, het hoogste houten woongebouw van Nederland. Dit gebouw is beloond met een BREEAM-NL Outstanding Ontwerpcertificaat. Een unieke prestatie: nog nooit eerder in Nederland werd deze hoogste kwalificatie voor duurzaamheid toegekend aan een woongebouw.

Meer informatie

Het Nationaal BREEAM Congres vindt plaats op 20 maart (9.00 uur tot 17.00 uur) in de Rotterdamse Schouwburg. Op www.dgbc.nl staat het programma van het congres en kunnen bezoekers zich inschrijven.

Gerelateerd nieuws

Nieuw BREEAM-NL Magazine: Back to the Future

12 maart 2024
BREEAM-NL gaat ‘back to the future’. Tijdens het Nationaal BREEAM Congres op 28 maart in het Beatrix Theater én in een gloednieuwe...
Duurzaam hoofdkantoor Fugro in aanbouw in Nootdorp

Nieuw hoofdkantoor Fugro krijgt BREEAM-NL Outstanding ontwerpcertificaat

12 maart 2024
Geodata-specialist Fugro krijgt een nieuw hoofdkantoor. De eerste paal van het nieuwe 11.000 vierkante meter tellende gebouw is in...
Whitepaper Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

29 februari 2024
Met het oog op de energie- en klimaatdoelen voor 2030 en 2050 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidies en fiscale instrumenten...