Nieuws

Portefeuille kantorenfonds a.s.r. behaalt “Very Good” BREEAM-NL certificering

Bijna de gehele kantorenportefeuille van het ASR Dutch Mobility Office Fund behaalde het BREEAM-NL In-Use certificaat “Very Good”.

Bron: a.s.r. real estate

Danielle van Wijk, technisch asset manager kantoren bij a.s.r. real estate, nam namens het ASR Dutch Mobility Office Fund, de BREEAM-NL In-Use certificaten voor 11 kantoren (totaal circa 150.934 m²) in ontvangst. Kantoor Europlaza in Amsterdam behaalde een “Good”, kantoor Daalsesingel in Utrecht is nog niet beoordeeld omdat deze momenteel wordt gerenoveerd.

Danielle van Wijk, technisch asset manager kantoren bij a.s.r. real estate: “De certificering van de kantorenportefeuille verliep vlot door de goede samenwerking met CFP Green Buildings en onze beheerders Cushman & Wakefield en Colliers. In april 2020 werd gestart met een quickscan en voor het einde van het jaar werd de certificering al afgerond met een prachtig resultaat.”

Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council: “Dit is een goed voorbeeld van hoe een grote vastgoedportefeuille op structurele wijze kan worden verduurzaamd. Daarbij is het mooi om te zien dat duurzame koplopers hebben samengewerkt om deze certificering in relatief korte tijd te realiseren.”

Pieter Vandeginste, fund director ASR Dutch Mobility Office Fund: “De “Very Good” BREEAM-certificaten bevestigen dat het fonds investeert in duurzame kantoorgebouwen op mobiliteitslocaties. Het geeft ons daarnaast inzicht met welke maatregelen we de duurzaamheid van onze gebouwen nog verder kunnen vergroten. Het streven is om ze naar BREEAM Excellent niveau te brengen.”

Gerelateerd nieuws

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...

Nieuw BREEAM-NL Magazine: Back to the Future

12 maart 2024
BREEAM-NL gaat ‘back to the future’. Tijdens het Nationaal BREEAM Congres op 28 maart in het Beatrix Theater én in een gloednieuwe...