Nieuws

Opnieuw Nederlands succes bij internationale BREEAM Awards

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: Nederlandse prijswinnaars tijdens de internationale BREEAM Awards. Ondanks dat de BREEAM Awards vanwege de coronacrisis dit jaar een iets andere opzet hadden, vielen Nederlandse projecten geheel traditiegetrouw in de prijzen.  

Triodos

Zo sleepte Triodos Bank De Reehorst (een ontwikkeling van Edge Technologies) een BREEAM Award in de categorie Commercial – Post construction in de wacht. Het nieuwe en bijzonder duurzame gebouw in Driebergen stond de afgelopen maanden in Nederland al geregeld in de schijnwerpers en kan nu dus ook op internationale erkenning rekenen. 

Jumbo

Naast Triodos viel ook het Jumbo Nationaal Distributiecentrum Nieuwegein viel in de prijzen. Het distributiecentrum werd beloond met een BREEAM Award in de categorie Commercial – Design. Dat het distributiecentrum opviel is op zich niet verrassend; Jumbo ontving eerder een Nieuwbouw en Renovatie-ontwerpcertificaat met een score van maar liefst 100,18% voor het gebouw.

Feestje

Bij dit Nederlandse succes bleef het niet in Londen. Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund N.V. zag haar duurzaamheidsinspanningen beloond worden met een GRESB/BREEAM Award for Responsible Investment Small Portfolio.

Martin Springer van Adamasgroep Arnhem werd gekozen tot een van de Assessoren van het Jaar en W4Y Adviseurs had zelfs meerdere redenen voor een feestje. Na drie dagen BREEAM Awards werd Simon Hogenstijn eveneens gekroond tot een van de Assessoren van het Jaar en als klap op de vuurpijl ging W4Y er ook nog met de Professional Champion Award - M&E Engineer vandoor. 

Digitaal event

De BREEAM Awards 2021 waren anders van opzet dan normaal. Vanwege de pandemie was het fysieke evenement geschrapt en vervangen door een driedaags online-evenement. De beoordeling bleef ongewijzigd. Een deskundige jury beoordeelt jaarlijks de genomineerde de projecten aan de hand van een casestudy. Daarbij wordt gelet op de BREEAM-score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling. Ook dit jaar had het publiek de mogelijkheid om te stemmen.

Bekijk hier alle winnaars en meer informatie over de BREEAM Awards.

Gerelateerd nieuws

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...

Nieuw BREEAM-NL Magazine: Back to the Future

12 maart 2024
BREEAM-NL gaat ‘back to the future’. Tijdens het Nationaal BREEAM Congres op 28 maart in het Beatrix Theater én in een gloednieuwe...