Nieuws

NEXT Real Estate BREEAM-NL In Use

NEXT Real Estate B.V. gaat in samenwerking met CFP Green Buildings en Dutch Green Building Council (DGBC) haar volledige vastgoedportefeuille in één keer BREEAM-NL In Use certificeren.  Een uniek en vooruitstrevend project binnen Nederland waarbij de doorlooptijd van het verduurzamen van de gehele vastgoedportefeuille verkort wordt.

Werken aan continue verbetering van verduurzaming

In de aanpak wordt de gehele NEXT Real Estate portefeuille BREEAM-NL In-Use gecertificeerd met gereduceerde tijd, inspanning en kosten. Doelstelling is de gehele portefeuille te certificeren, het jaarlijks verbeterpotentieel inzichtelijk te maken, verduurzamingsmaatregelen te selecteren en een investeringsplan op te stellen om de gewenste verduurzaming te realiseren. Certificering betreft hierin geen einddoel, maar een startpunt en middel voor een continue verbetering van deze duurzame prestaties. Met deze aanpak zijn NEXT Real Estate, CFP Green Buildings en DGBC op coöperatieve wijze in staat de opname en uitwerking voor de certificering van normaliter meerdere maanden te verkorten naar enkele weken per asset. Doelstelling is dat BREEAM als leidraad gebruikt gaat worden voor verdere verduurzaming van de assets van NEXT Real Estate.

Belang van duurzaamheid voor NEXT Real Estate

NEXT Real Estate beweegt zich steeds meer op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maurice Verkerk, Technisch Manager NEXT Real Estate, geeft aan: “Next Real Estate is onderdeel van de VORM bedrijven waar duurzaamheid hoog op de agenda staat. Daar wilden we binnen onze bedrijfstak ook invulling aan geven. De samenwerking met CFP Green Buildings en DGBC zorgde voor zoveel enthousiasme dat we met dit project direct aan de slag wilden gaan.” Tijs Cuppen van CFP Green Buildings vult aan: “Met deze aanpak laat NEXT Real Estate zien dat zij een leidende en vooruitstrevende rol neemt op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving. Een unieke aanpak!”

Bron: Vorm

Gerelateerd nieuws

Elke opdrachtgever van een BREEAM-NL certificering krijgt een officieel certificaat, wanneer het keurmerk is behaald. Je kunt ook een houten plaquette bestellen.

BREEAM-NL: laat het zien met een plaquette

19 april 2024
Heb je een BREEAM-NL keurmerk behaald, dan wil je dat natuurlijk laten zien. Dat kan met een houten BREEAM-NL...

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...