Nieuws

Marktconsultatie van de BREEAM-NL In-Use Utiliteitsbouw v6.0.0 richtlijn

In navolging op de lancering van BREEAM In-Use Commercial International V6.0.0 is een conceptversie ontwikkeld voor ‘BREEAM-NL In-Use Utiliteitsbouw V6.0.0’. Vanaf 21 april 2021 tot en met 17 mei 2021 worden enkele categorieën van deze conceptversie opengesteld voor marktconsultatie. 

Wij nodigen je uit de beoordelingsrichtlijn kritisch door te nemen. Wij vragen jouw feedback voor de volgende categorieën:

  • Gezondheid
  • Energie 
  • Bestendigheid
  • Materiaalstromen 

De conceptversie kun je hier downloaden. 

Belangrijkste aandachtspunten

  • De conceptrichtlijn is gebaseerd op de internationale ‘BREEAM In-Use Commercial v6.0.0’. Het doel is om de richtlijn voor Nederland aan te laten sluiten op de Nederlandse markt én wet- en regelgeving. Echter de internationale richtlijn is leidend. Hierdoor kan er in beperkte mate worden afgeweken van de internationale richtlijn.
  • Er kan feedback worden gegeven op de categorieën ‘Gezondheid, Energie, Bestendigheid en Materiaalstromen’. In verband met de beperkte mogelijkheid om af te wijken van de internationale richtlijn, zijn de andere categorieën geen onderdeel van de marktconsultatie.
  • De conceptversie bestaat enkel uit het deel ‘Asset’ en ‘Beheer’. Deze twee delen zijn in de internationale versie 6.0.0 richtlijn opgenomen. In Nederland wordt Deel 3 ‘Gebruik’ herzien in een nieuwe versie 2016 v2.0. De marktconsultatie van Deel 3 volgt op een later moment.

Feedback

Feedback op de vier bovengenoemde categorieën kan worden gegeven via dit online feedbackformulier. Het document is toegankelijk voor alle geïnteresseerden en hoeft na invullen niet te worden verzonden naar DGBC. Indien je problemen ondervindt met het invullen van het feedbackformulier kan je contact opnemen met 088 - 55 80 100 of mailen naar helpdesk@dgbc.nl

Vervolgtraject

Je kunt je feedback geven tot maandag 17 mei. Daarna verzamelen en beoordelen wij alle feedback en verwerken, indien mogelijk, de relevante aanvullingen en opmerkingen. Vervolgens beoordelen achtereenvolgens de BREEAM-NL In-Use Adviesgroep, het College van Deskundigen van DGBC en de BRE de nieuwe versie van BREEAM-NL In-Use. De verwachting is dat de beoordelingsrichtlijn in het laatste kwartaal van 2021 definitief wordt gepresenteerd.

Gerelateerd nieuws

LCA-kosten voor NMD productkaarten vergoed via MIA

21 juni 2021
Ook in 2021 komen circulaire gebouwen en woningen mogelijk in aanmerking voor Milieu-Investeringsaftrek (MIA). Een levenscyclus-analyse...

Van der Helm nieuwe Manager Ontwikkeling en Beheer bij DGBC

17 juni 2021
Dutch Green Building Council heeft Rudy van der Helm aangesteld als Manager Ontwikkeling en Beheer. In zijn nieuwe rol zal hij onder andere...

BREEAM-NL reportage: het verhaal achter de vijf sterren van het Rijksmuseum

15 juni 2021
Naast De Nachtwacht, Het Melkmeisje en ontelbaar veel andere kunstschatten herbergt het Rijksmuseum sinds eind 2020 ook een vijfsterren...