Nieuws

Lancering BREEAM-NL Gebied 2018 tijdens DGBC Congres

De langverwachte opvolger van BREEAM-NL Gebied 2012 is vanaf 27 september beschikbaar: BREEAM-NL Gebied 2018. Dankzij de nieuwe versie is het mogelijk binnen gebieds(her)ontwikkelingen verduurzaming te stimuleren en aantoonbaar te maken. Het nieuwe keurmerk wordt op 27 september gelanceerd tijdens de Dutch Green Building Week. 

BREEAM-NL Gebied 2018 is de opvolger van de versie uit 2012. Die versie legde de nadruk op zogenoemde ‘green field’ ontwikkelingen. In Nederland betreft het overgrote deel van de gebiedsontwikkelingen echter (stedelijke) herontwikkelingen. Het nieuwe schema BREEAM-NL Gebied 2018 maakt het nu ook mogelijk om binnen herontwikkelingen verduurzaming te stimuleren en aantoonbaar te maken.

Klimaatbestendigheid

De nieuwe versie sluit aan bij actuele thema’s zoals het duurzaam omgaan met grondstoffen (circulariteit) en gezondheid. Daarnaast is klimaatbestendigheid een belangrijk aspect van de gebiedsbeoordeling geworden. In BREEAM-NL Gebied 2018 is namelijk aandacht voor hitte, droogte, extreme neerslag en overstromingsrisico’s door klimaatverandering.

Havenbedrijf Moerdijk

Het nieuwe keurmerk wordt tijdens het DGBC Congres tijdens de Dutch Green Building Week op 27 september gepresenteerd. Het keurmerk wordt in een speciale sessie toegelicht. Ook is er al een praktijkcase van havenbedrijf Moerdijk die tijdens de sessie wordt gepresenteerd. Het havenbedrijf Moerdijk draaide mee in een pilot van de nieuwe beoordelingsrichtlijn (BRL). Het gaat hierbij om een bestaand gebied van 2635 hectare. Dit is verreweg het grootste gebied dat ooit langs de meetlat van BREEAM-NL is gelegd.

Meer informatie over het congres vind je via: www.dgbw.nl

Gerelateerd nieuws

Elke opdrachtgever van een BREEAM-NL certificering krijgt een officieel certificaat, wanneer het keurmerk is behaald. Je kunt ook een houten plaquette bestellen.

BREEAM-NL: laat het zien met een plaquette

19 april 2024
Heb je een BREEAM-NL keurmerk behaald, dan wil je dat natuurlijk laten zien. Dat kan met een houten BREEAM-NL...

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...