Nieuws

Kies nu uw favoriete BREEAM project

U kunt nu stemmen op uw favoriete BREEAM project uit de shortlist voor de BREEAM Awards 2018. Voor de categorie Your BREEAM, dé publieksprijs, kan er op alle genomineerde projecten worden gestemd. Het project met de meeste stemmen wordt tijdens de BREEAM Awards uitreiking op dinsdag 6 maart in het ExCel in Londen bekend gemaakt. Er staan vijf Nederlandse projecten op deze shortlist.

Breng hier uw stem uit

CUBE, Tilburg University

Tilburg University is het nieuwste van het nieuwste gebouw voor educatie, Het verzorgt alles om goed te leren. Van individuele studieruimtes tot een grote collegezaal. Dit gebouw staat aan de rand van de campus en grenst aan het bos. Het gebouw is ontworpen om het energiegebruik te minimaliseren en de gezondheid van de gebruikers te maximaliseren. 

HAUT

Gelegen in het centrum van Amsterdam, net buiten de historische binnenstad, zal HAUT 52 luxe woningen bieden in een hybride gebouw met hout als het belangrijkste bouwmateriaal. De ontwikkelaar, Lingotto-Amsterdam, heeft BREEAM-NL gebruikt om te helpen bij het behalen van hoge duurzaamheidsdoelen, het stimuleren van ontwerpverbeteringen in transport-, water- en ecologiedoelstellingen en het focussen op duurzaam materiaalgebruik.

Lidl Distributiecentrum Oosterhout

Dit nieuwe distributiecentrum in Oosterhout zal niet alleen eigendom zijn maar ook gebruikt worden door Lidl. Met het streven om 100% energieneutraal te zijn, verhoogt het gebouw de lat voor projecten van deze omvang door ter plaatse aan al zijn energiebehoeften te voldoen. Als discountsupermarkt wil Lidl, door middel van gebouwen als deze, helpen de duurzame keuze beschikbaar te maken voor iedereen in onze samenleving.

Lidl Distributiecentrum Waddinxveen

Met de BREEAM 'Outstanding' certificering wordt het distributiecentrum in Waddinxveen beschreven als het meest duurzame distributiecentrum van Nederland. Lidl is de eigenaar en gebruiker van het gebouw. Het gebruik van BREEAM-NL stimuleerde het bedrijf om over te schakelen op natuurlijke koudemiddelen en bepaalde de hoge isolatienormen die werden gebruikt, het hergebruik van restwarmte en het gebruik van lagetemperatuurverwarmingssystemen. Deze maatregelen besparen ongeveer 1 miljoen kWh per jaar.

Huisvesting Nationale Postcode Loterij

Ongebruikt en vervallen, en door velen beschreven als 'het lelijkste gebouw in Amsterdam', werd dit gebouw in december 2013 overgenomen door de Nationale Postcode Loterij, met als doel het om te vormen tot wat  het meest duurzame gerenoveerde gebouw in Nederland moet worden. Om dit doel te bereiken, richtte het team zich tot BREEAM-NL voor een duidelijk formaat met praktische hulpmiddelen, dat uiteindelijk de basis werd voor het sloopprogramma, de renovatie en de inrichting.

Gerelateerd nieuws

Tijdschrift mooie pleinen

BREEAM-NL Gebied helpt bij verduurzamen van pleinen

27 januari 2023
De circulaire economie krijgt steeds meer vorm en dat heeft consequenties voor de bouwsector. In het tijdschrift Mooie Pleinen is aandacht...
Hive van Unilever in Wageningen

Gebouw Hive van Unilever krijgt BREEAM-NL score Outstanding

24 januari 2023
Het Unilever Foods Innovation Centre Hive op Wageningen Campus heeft een BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie oplevercertificaat ontvangen met...

Recordaantal BREEAM-NL certificaten in 2022

16 januari 2023
Een jaar eerder verdubbelde het aantal certificaten al, maar 2022 spant de kroon met 1.197 BREEAM-NL certificeringen. Dat is een toename...