Nieuws

Jubileumuitgave BREEAM-NL magazine zoomt in op vier thema's

Circulariteit, gezondheid, klimaatadaptatie en Paris Proof zijn de vier thema's die centraal staan in het nieuwe BREEAM-NL magazine. Het is ook meteen een jubileumuitgave voor het 10 jarige bestaan van BREEAM-NL. Het blad is gisteren gelanceerd tijdens de derde editie van het Nationaal BREEAM Congres dat ook in het teken stond van die vier thema's. 

10 jaar BREEAM-NL

Dit jaar bestaat BREEAM-NL 10 jaar. In het magazine is daar dan ook royaal aandacht aan besteed. Zo is er een tijdlijn met mijlpalen in het blad terug te zien. Ook worden een aantal voorbeeldprojecten uitgelicht die de afgelopen jaren hoge ogen hebben gegooid met hun BREEAM-NL certificering. Zo vertelt Esther Wubben (foto), projectleider huisvesting van de Goede Doelen Loterijen, uitgebreid over de renovatie van het voormalige lelijke eendje op de Zuidas. 

Vier thema's

In het magazine komen vier thema’s aan bod die van grote invloed zijn op de gebouwde omgeving en andersom. Met de eerste van die vier thema’s - circulariteit - hebben we binnen BREEAM-NL de eerste grote stap gezet met het rapport ‘A Framework for Circular Buildings.’ Hierin is onderzocht hoe we circulariteit meetbaar kunnen maken en hoe we dit binnen BREEAM-NL kunnen integreren. En met de drie andere thema’s, CO2-reductie (Paris Proof), gezondheid en klimaatadaptatie, hebben we inmiddels ook de eerste meters gemaakt.

Gerelateerd nieuws

Elke opdrachtgever van een BREEAM-NL certificering krijgt een officieel certificaat, wanneer het keurmerk is behaald. Je kunt ook een houten plaquette bestellen.

BREEAM-NL: laat het zien met een plaquette

19 april 2024
Heb je een BREEAM-NL keurmerk behaald, dan wil je dat natuurlijk laten zien. Dat kan met een houten BREEAM-NL...

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...