Nieuws

HAUT behaalt hoogste duurzaamheidslabel

De nieuwe houten woontoren HAUT heeft een BREEAM-NL Outstanding Ontwerpcertificaat heeft ontvangen. Een unieke prestatie: nog nooit eerder in Nederland werd deze hoogste kwalificatie voor duurzaamheid toegekend aan een woongebouw.

Hiermee bewijst HAUT dat de hoogste vorm van duurzaamheid en een zeer hoge woonkwaliteit uitstekend samengaan. Het certificaat is uitgegeven door de Dutch Green Building Council. Er ging een strenge beoordeling aan vooraf. Daarbij werd niet alleen gekeken naar het energiegebruik van HAUT, maar ook naar zaken als materiaaltoepassing , milieuvriendelijkheid, ecologie en wooncomfort.

Lees hier meer over de duurzaamheidsscore van HAUT in het artikel dat 2 november in de Volkskrant verscheen.

Gerelateerd nieuws

Elke opdrachtgever van een BREEAM-NL certificering krijgt een officieel certificaat, wanneer het keurmerk is behaald. Je kunt ook een houten plaquette bestellen.

BREEAM-NL: laat het zien met een plaquette

19 april 2024
Heb je een BREEAM-NL keurmerk behaald, dan wil je dat natuurlijk laten zien. Dat kan met een houten BREEAM-NL...

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...