Nieuws

Duurzame productie- en opslaglocatie Vergeer Holland BREEAM Outstanding

Vergeer Holland realiseerde in 2020 een nieuw pand voor de rijping, productie en opslag van kaas in Bodegraven. De nieuwbouw vervangt het huidige distributiecentrum. In het ontwerp werd vanaf het begin gestreefd naar een BREEAM-certificering Outstanding. Op basis van het ontwerpcertificaat is dit project al genomineerd voor de BREEAM Awards 2021. Onlangs ontving Vergeer Holland het beoogde oplevercertificaat. Met een score van 92,74% scoorde het project bij oplevering nog ruim 2,5% hoger dan bij het ontwerp. W4Y adviseurs (zelf ook genomineerd voor een BREEAM Award) begeleidde het nieuwbouwproject als commissioner en was als BREEAM-Expert verantwoordelijk voor de certificering. "We zijn trots op het resultaat".

Duurzaam familiebedrijf

Vergeer Holland is een familiebedrijf, opgericht in 1934. Het is uitgegroeid tot een van de grootste, innovatieve kaasverwerkers ter wereld en het meest energiezuinige kaasverwerkingsbedrijf van Nederland. Het 20 tot 25 meter hoge nieuwe pand past bij de duurzaamheidsvisie van het bedrijf en biedt ruimte voor de opslag van 345.000 kazen.

“We zijn ons bewust van onze omgeving: om toekomst voor ons en ons bedrijf te kunnen garanderen zijn we ons bewust van de impact die we hebben op het milieu en onze lokale omgeving.

Onze missie is om onze CO2-footprint te verminderen, onder andere door afvalscheiding en energiebesparingen. Daarnaast willen we de diepgewortelde binding met onze omgeving behouden.”

De nieuwbouw is door Vergeer Holland onderworpen aan strenge duurzaamheidsnormen, met als uitgangspunt een BREEAM Outstanding (5 sterren) duurzaamheidscertificering. Het nieuwe pand voldoet aan alle wensen en eisen voor ‘The Next Generation’.

Lees hier het complete artikel: 
 

Gerelateerd nieuws

Mijlpaal: meer dan 20 miljoen vierkante meter vastgoed meetbaar duurzaam

20 april 2021
Een belangrijke mijlpaal is bereikt: al meer dan 20 miljoen vierkante meter vastgoed in Nederland is meetbaar verduurzaamd met BREEAM-NL,...

Edwin van Noort (DGBC): ‘Je hebt lef nodig om het anders aan te pakken’

23 maart 2021
Hoe zorgen we ervoor dat we in 2050 energieneutraal zijn? Stichting Dutch Green Building Council zet vol in op een duurzame en...

‘Wil je met circulariteit aan de slag, dan is dit de meest actuele standaard’ 

23 maart 2021
DGBC ontwikkelde onlangs een speciale Whitepaper: Circulariteit is meetbaar met BREEAM-NL Nieuwbouw 2020. In de whitepaper wordt in...