Nieuws

DGBC en CBRE Gl verduurzamen Nederlandse winkelportefeuille

CBRE Global Investors en de Dutch Green Building Council (DGBC) zijn een samenwerkingsverband aangegaan om de CBRE Dutch High Street Club (DHC) met BREEAM-NL In Use te certificeren en verder te verduurzamen.

Sinds de herkapitalisatie in november 2017 beheert CBRE Global Investors DHC en de onderliggende structuur, met daarin een winkelportefeuille met iconische flagship stores in de meest dominante, urban locaties van Nederland, voor vier Nederlandse institutionele beleggers, waaronder het CBRE Dutch Retail Fund.

De verduurzaming van de DHC portefeuille heeft een hoge prioriteit voor alle vier de beleggers, aangezien deze verduurzaming wordt gezien als een katalysator voor de te behalen resultaten. Verantwoord beleggen is een integraal onderdeel van het lange termijn investeringsbeleid van deze beleggers.

Verder verduurzamen

Begin 2018 zijn voor de gehele winkelportefeuille energielabels verkregen, met gemiddeld een A-label. De BREEAM-NL portefeuilleaanpak sluit aan bij de visie van CBRE Global Investors om op grote schaal gebouwen nog verder te verduurzamen.Met BREEAM-NL In Use kan de duurzaamheidsprestatie van complete portefeuilles op meerdere duurzaamheidsaspecten worden beoordeeld.

CBRE Global Investors heeft voor het CBRE Dutch Retail Fund en CBRE Dutch Office Fund de afgelopen jaren al een groot aantal gebouwen met BREEAM-NL gecertificeerd. Dit zijn onder andere de winkelcentra Heuvel Eindhoven, Koopgoot Rotterdam en Amsterdamse Poort als ook de kantoren WTC Amsterdam, WTC Utrecht en de Delftse Poort in Rotterdam.

Schaalvergroting

Het doel van deze portefeuilleaanpak is om op basis van de bestaande energielabels en BREEAM-NL certificaten een concreet verbeterplan te maken om zo de portefeuille verder te verduurzamen. W4Y Adviseurs zal voor de hele portefeuille als BREEAM In Use Expert optreden en advies geven over de mogelijkheden voor verduurzaming.

Annemarie van Doorn, directeur van DGBC: “CBRE Global Investors zet wederom een mooie stap met deze certificering, door niet enkel op gebouwniveau te verduurzamen, maar juist te gaan voor schaalvergroting: het verduurzamen van een grote portefeuille.”

Gerelateerd nieuws

Elke opdrachtgever van een BREEAM-NL certificering krijgt een officieel certificaat, wanneer het keurmerk is behaald. Je kunt ook een houten plaquette bestellen.

BREEAM-NL: laat het zien met een plaquette

19 april 2024
Heb je een BREEAM-NL keurmerk behaald, dan wil je dat natuurlijk laten zien. Dat kan met een houten BREEAM-NL...

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...