Nieuws

Cushman & Wakefield is 70 BREEAM-NL duurzaamheidsexperts rijker

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield maakt vandaag bekend dat 70 professionals het door Dutch Green Building Council (DGBC) verzorgde opleidingstraject BREEAM-NL In-Use succesvol hebben afgerond en nu BREEAM-NL Expert zijn. BREEAM-NL In-Use is de standaard om duurzaamheidprestaties van bestaand vastgoed te meten. In totaal worden dit jaar 85 professionals opgeleid. In de laatste groep van 15 deelnemers wordt een aantal ook opgeleid tot BREEAM-NL Nieuwbouw Expert. Het grootste deel van de BREEAM-NL Experts is werkzaam binnen het taxatieteam. 

Duurzaam waarderen

De BREEAM-NL certificering maakt deel uit van een pilot duurzaam waarderen. Cushman & Wakefield werkt in deze pilot een methode uit om wet- en regelgeving te vertalen naar financiële impact. Dit gebeurt onder andere door BREEAM-NL In-Use kwalificaties te implementeren in vastgoedwaarderingen om zo de impact van duurzaamheid op de marktwaarde van vastgoed transparant te maken. Hierdoor kunnen duurzaamheidaspecten in taxaties expliciet worden gemeten en onderling gewogen. Ook wordt in de pilot data verzameld over onder meer kosten gerelateerd aan verbetering van energielabels, transacties gerelateerd aan duurzaamheidaspecten en leegstand gerelateerd aan duurzaamheid. 

Duurzaam managen

Van de 1000 gebouwen die Cushman & Wakefield onder management heeft en waarvoor energie centraal wordt ingekocht, wordt het elektragebruik digitaal uitgelezen, geanalyseerd en vertaald naar concrete voorstellen voor het verlagen van energieverbruik en het verminderen van CO2 uitstoot. Technisch vastgoedmanagers van Cushman & Wakefield kunnen hierdoor concrete besparingsmaatregelen doorvoeren in gebouwen die zij namens eigenaren en beleggers managen. Duurzaamheid wordt volledig geïntegreerd in de bestaande Meerjarenonderhoudsplanningen (MJOP´s) waarin bijvoorbeeld ook maatregelen worden opgenomen voor een energielabelsprong zodat eigenaren en beleggers aan de juiste verplichtingen voldoen.

Duurzame strategieën

Cushman & Wakefield analyseert duurzaamheidsprestaties van vastgoedportefeuilles aan de hand van de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) resultaten voor eigenaren en beleggers. Dit leidt tot concrete verbeterstrategieën waarin ook gezondheid en welzijn van de gebruikers een belangrijke rol spelen. 

Naar 85 BREEAM Experts in 2017

De tweede opleidingsgroep van Cushman & Wakefield bestaat naast taxateurs ook uit professionals van Asset Services en Strategic Consultancy & Sustainability. De opleiding voor deze groep start nog dit jaar. Alle Cushman & Wakefield BREEAM-NL Experts worden vervolgens jaarlijks bijgeschoold om het predicaat BREEAM-NL Expert te kunnen behouden.

 

Bron: http://www.cushmanwakefield.nl/nl-nl/news/2017/10/70-cushman-wakefield-b...

Gerelateerd nieuws

Tijdschrift mooie pleinen

BREEAM-NL Gebied helpt bij verduurzamen van pleinen

27 januari 2023
De circulaire economie krijgt steeds meer vorm en dat heeft consequenties voor de bouwsector. In het tijdschrift Mooie Pleinen is aandacht...
Hive van Unilever in Wageningen

Gebouw Hive van Unilever krijgt BREEAM-NL score Outstanding

24 januari 2023
Het Unilever Foods Innovation Centre Hive op Wageningen Campus heeft een BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie oplevercertificaat ontvangen met...

Recordaantal BREEAM-NL certificaten in 2022

16 januari 2023
Een jaar eerder verdubbelde het aantal certificaten al, maar 2022 spant de kroon met 1.197 BREEAM-NL certificeringen. Dat is een toename...