Nieuws

ABN AMRO helpt eigenaren van gebouwen met snelle BREEAM duurzaamheidsbeoordeling

ABN AMRO biedt vastgoedeigenaren een snelle en laagdrempelige manier om gebouwen te beoordelen op basis van  het duurzaamheidslabel BREEAM-NL In-Use.  Dit is de internationale standaard om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen, te verbeteren en te certificeren. ABN AMRO stelt deze BREEAM-NL In-Use QuickScan, die is ontwikkeld in samenwerking met CFP Green Buildings en Dutch Green Building Council, gratis ter beschikking aan belangstellenden. Hierdoor krijgt de vastgoedeigenaar meer inzicht in de duurzaamheid, gezondheid en rendement van het gebouw en meer inzicht in de mogelijkheden tot financiering en subsidie. De BREEAM functionaliteit is toegevoegd aan de ABN AMRO Duurzame Investeringstool waardoor het meer inzicht biedt dan alleen de energiebesparing. Vandaag vindt de officiële introductie van de ABN AMRO BREEAM-NL In-Use QuickScan plaats op de vastgoedbeurs Provada in de RAI Amsterdam.

BREEAM meest toegepaste duurzaamheidsstandaard

In de Nederlandse markt en ook internationaal is BREEAM de meest toegepaste duurzaamheidsstandaard. Deze standaard gaat verder dan alleen het energielabel. Het beoordeelt duurzaamheid van gebouwen integraal op basis van negen verschillende duurzaamheidscategorieën.

Snellere en eenvoudigere verduurzaming van gebouwen

In de BREEAM QuickScan krijgt de gebruiker of eigenaar van een pand gedetailleerd inzicht in de huidige en potentiële BREEAM-score, in de impact van alle mogelijke verduurzamingsmaatregelen en bijbehorende investeringen. De module stelt 40 vragen die binnen 30 minuten een uitgebreid overzicht opleveren om de duurzaamheidsprestatie van een specifiek gebouw te verbeteren. Dit overzicht per gebouw kan desgewenst worden uitgebreid tot een volledige vastgoedportefeuille. De module is ontwikkeld door ABN AMRO en CFP Green Buildings in samenwerking met de Dutch Green Building Council (DGBC). DGBC Is verantwoordelijk voor BREEAM certificeringen in Nederland.

Erik Steinmaier, hoofd Real Estate Clients van ABN AMRO: “Met het gratis beschikbaar stellen van deze quick scan kunnen vastgoedeigenaren hun gebouwen sneller en eenvoudiger verduurzamen. Inzicht in de actuele status en de impact van alle mogelijke verduurzamingsmaatregelen maakt dat eigenaren gemakkelijker maatregelen voorverduurzaming van gebouwen nemen. Dit maakt het een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van de gebouwde omgeving.”

Bram Adema, directeur van CFP Green Buildings: “BREEAM-NL In-Use quick scan biedt de snelste manier om je verwachte BREEAM  score te bepalen. Ook geeft de online scan aan welke kosten en welke maatregelen leiden tot meer duurzaamheid en een hogere score. Met het ontwikkelen van deze module hebben we de BREEAM-certificering laagdrempeliger gemaakt en tijdswinst gecreëerd. Hierdoor kan de impact van deze succesvolle duurzaamheidsstandaard aanzienlijk worden vergroot. Hiermee geven we samen met ABN AMRO en DGBC een nieuwe impuls om meer bestaande gebouwen te verduurzamen.”

Gerelateerd nieuws

Elke opdrachtgever van een BREEAM-NL certificering krijgt een officieel certificaat, wanneer het keurmerk is behaald. Je kunt ook een houten plaquette bestellen.

BREEAM-NL: laat het zien met een plaquette

19 april 2024
Heb je een BREEAM-NL keurmerk behaald, dan wil je dat natuurlijk laten zien. Dat kan met een houten BREEAM-NL...

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...