Certificeren

Het certificeringsproces

Het verduurzamen van bestaande gebouwen is een continu proces. Immers zullen er regelmatig wijzigingen in, om of aan het gebouw plaatsvinden en zullen innovaties en wet- en regelgeving marktontwikkelingen blijven aanjagen. Het BREEAM-NL In-Use certificaat is in beginsel dan ook maximaal drie jaar geldig. Na deze drie jaar moet de duurzaamheidsprestatie opnieuw worden vastgesteld. Wil je je In-Use certificaat verlengen of hercertficeren, klik hier voor meer informatie. 


Gebouw of portfolio

Met BREEAM-NL In-Use kan je een enkel gebouw of een grote groep aan gebouwen certificeren. Heb je meerdere gebouwen in eigendom, beheer of gebruik? Dan kan je met de portfolio aanpak gelijktijdig een (grote) groep gebouwen certificeren. Hiermee breng je de duurzaamheidsprestaties van je portfolio op effectieve wijze in kaart.


Aan de slag met BREEAM-NL In-Use


Jouw bijdrage als Expert of Assessor

Werk maken van het verduurzamen van bestaande utiliteitsgebouwen en BREEAM-NL In-Use certificeringen? Als BREEAM-NL In-Use Expert of Assessor begeleid, adviseer, beoordeel of doorloop je het certificeringsproces. Als BREEAM-NL In-Use Expert of Assessor ben je tevens onderdeel van een unieke, ervaren en gedreven community met een expertise in het verduurzamen van bestaande utiliteitsgebouwen. Lees hier meer over de BREEAM-NL In-Use Expert en Assessor training.

Tarieven

De certificeringskosten voor een BREEAM-NL In-Use certificaat kan je hier lezen. Naast de certificeringskosten moet rekening worden gehouden met de tijdsbesteding voor het opbouwen van het gebouwdossier en de kosten voor een BREEAM-NL Assessor.