Stem op jouw favoriet voor de BREEAM Awards 2019!

11 februari 2019

De jaarlijkse internationale BREEAM Awards staan weer voor de deur. De prijzen voor duurzame gebouwen worden op 4 maart tijdens het BREEAM Awards gala in London uitgereikt. 

Ook dit jaar kun je weer jouw stem laten horen middels een public vote. Breng hier je stem uit en deel jouw favoriet op social media via #BREEAMAwards

Genomineerden 

Voor de editie van 2019 zijn zeven Nederlandse nieuwbouwprojecten genomineerd. Vooral de categorie Commercial Project – Design springt in het oog. Vijf van de zes genomineerden komen uit Nederland. Naast de gebouwen zijn er ook twee Nederlanders genomineerd voor de award voor duurzaam leiderschap in de vorm van Ronald van der Waals van CBRE Global Investors en Derk Welling van APG.

In de categorie Oplevercertificaten is er één Nederlandse genomineerde: Scherpenhuizen BV. Daar is concurrentie van vier projecten uit het Verenigd Koninkrijk en één uit Spanje. Helemaal trots zijn de zes genomineerden in de categoriën Ontwerpcertificaten. In die categoriën komen veel genomineerden uit Nederland:

Jury en publiek vellen oordeel

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van een casestudy. Daarbij wordt gelet op de BREEAM score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling. Op 4 maart worden de winnaars bekendgemaakt. Ook dit jaar weer heeft het publiek de mogelijkheid om te stemmen. Het is mogelijk om je stem uit te brengen tot 28 februari 2019.