Dutch Green Building Scan nu voor iedereen gratis beschikbaar

11 mei 2017

Sinds de lancering van de Dutch Green Building Scan is de Dutch Green Building Council bezig geweest om de laagdrempelige online tool te verbeteren. Zo zijn alle gebouwen behalve woningen opgenomen in de database. Bovendien is de Dutch Green Building Scan nu voor iedereen gratis beschikbaar.

Voor iedereen beschikbaar

Voorheen was de Dutch Green Building Scan uitsluitend te gebruiken voor participanten van Dutch Green Building Council. Vanaf nu zijn functionaliteiten voor iedereen opengesteld. Dat betekent ook dat iedere gebruiker de mogelijkheid heeft om een gebouwscore op te slaan, zodat de score voor iedereen zichtbaar zal zijn. Alle scores zijn openbaar te bezichtigen, de antwoorden op de vragen niet. Op die manier ontstaat een breed beeld van de duurzaamheid van de gebouwenvoorraad.

Alle gebouwen

De Dutch Green Building Scan is zodanig aangevuld dat inmiddels alle gebouwen behalve woningen zijn opgenomen in het systeem. De nieuwe participanten van DGBC en certificaten zijn vanaf de update in de database opgenomen.

Verdere wijzigingen

Ook is de technische interactie van de Dutch Green Building Scan verbeterd. Het introductiescherm is namelijk vernieuwd, waardoor de gebruiker direct naar de behaalde score kan kijken.

Over de Dutch Green Building Scan

De Dutch Green Building Scan beoordeelt een gebouw binnen 10 minuten op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen. De behaalde score wordt vervolgens vergeleken met soortgelijke gebouwen. De Dutch Green Building Scan is een initiatief van de Dutch Green Building Council. Doe nu de scan op: www.greenbuildingscan.nl.