BRE publiceert rapport over waarde van BREEAM voor Retail

06 april 2017

BRE publiceert een rapport over de waarde van BREEAM voor Retail in het Verenigd Koninkrijk. De detailhandel is een belangrijk deel van de Britse economie, met 2,8 miljoen mensen in dienst. De sector is de tweede grootste verbruiker van elektriciteit in het Verenigd Koninkrijk en is verantwoordelijk voor ongeveer een vijfde van de Britse uitstoot van CO2. Naast hun directe economische en ecologische effecten, is de detailhandel en de bijbehorende ruimten meestal een groot onderdeel van de gemeenschappen.

Deze studie onderzoekt hoe het investeren in meer duurzame gebouwen, die de hogere scores voor BREEAM UK New Constuction 2014 en BREEAM UK Refurbishment and Fit-out 2014 behalen, waarde toevoegen voor zowel de retailontwikkelaars als de retailers zelf. Een eenvoudig waardemodel is ontwikkeld gericht op hoe duurzaamheid kan helpen op de volgende gebieden:

  • klanten aantrekken: hen aanmoedigen om vaker te bezoeken en langer te verblijven
  • Onderbouwen effectieve bedrijfsvoering: een productieve omgeving om de bedrijfsvoering te steunen
  • Beheer kosten en opbrengsten: zodat ze voorspelbaar en evenredig zijn

BREEAM-certificering, het beoordelingsproces en, belangrijker nog, het voldoen aan de prestatienormen stellen retailers en ontwikkelaars in staat om de prestaties van hun gebouwen te verbeteren. Het hanteren van prestatienormen brengt waardevolle operationele efficiëntie als een stimulans voor innovatie en als ondersteunend instrument voor communicatie binnen projectteams en met andere stakeholders.

Voorbeelden van retailers en ontwikkelaars tonen de waarde die zij zien in het bouwen en bezetten van duurzame gebouwen, met BREEAM als belangrijk instrumenten in het behalen van hun doelen.

Download het rapport