BREEAM-NL Update 30-11-2018

30 nov 2018

Denk aan je permanente educatie!

Een aantal BREEAM-NL Experts moet zich nog inschrijven voor een van de studie- en harmonisatiebijeenkomsten editie 2018. Wacht niet tot het laatste moment, maar schrijf je vandaag nog in en waarborg jouw expert-status voor 2019. Je kunt hiervoor deelnemen  aan de studiedag op 12 december 2018.

30 nov 2018

Nieuwe interpretaties

Voor de credits MAT05 en MAT14 is een interpretatie gepubliceerd met betrekking tot het risico op aardbevingen op de vernieuwde risicokaart

De risicokaart, waarop onder andere gebieden met een laag tot hoog risico op natuurrampen worden weergeven, is vernieuwd. De update heeft invloed op gebieden met een kans op aardbevingen (zoals in Zuidoost Nederland). Voor de interpretatie met betrekking tot MAT05 en MAT14, klik hier

30 nov 2018

Update nationale milieudatabase

Vanaf 1 januari 2019 kan er gerekend worden op basis van de nieuwe versie van de nationale milieudatabase. Deze versie NMD 2.3 kent echter maar geringe verschillen met zijn voorganger NMD 2.2. De op breeam.nl/hulpgepubliceerde referentiegetallen zijn daardoor voor deze versies gelijk. 

30 nov 2018

DGBC zoekt een Senior Projectmanager BREEAM-NL

Altijd al een toonaangevende bijdrage willen leveren aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving? Op zoek naar een leuke afwisselende baan in een enthousiast team? Dan mag je deze kans niet laten schieten, want DGBC is per direct op zoek naar een ervaren projectmanager. 

30 nov 2018

BREEAM-NL tarieven

De tarieven voor BREEAM-NL certificering worden voor 2019 geïndexeerd. Op onze website kun je zien wat dit betekent voor jouw project. 

30 nov 2018

Guido Slokkers verruilt DGBC voor Antea Group

Guido Slokkers gaat per 1 januari de overstap maken van Dutch Green Building Council (DGBC) naar Antea Group, tevens DGBC Participant.

Slokkers was sinds januari 2014 in dienst bij DGBC en verantwoordelijk voor de behandeling van technische vraagstukken, ontwikkeling van BREEAM-NL schema’s en het geven van trainingen.
Tevens stond hij aan de basis van de Dutch Green Building Guide en het recent gelanceerde DGBC Woonmerk waarmee op een laagdrempelige manier de duurzaamheidsprestaties van woningen kunnen worden bepaald.

30 nov 2018

Mijlpaal: 10 miljoen m2 met BREEAM-NL gecertificeerd

De 10.000.000e vierkante meter utiliteitsbouw is met BREEAM-NL gecertificeerd. Met de BREEAM-NL beoordelingsrichtlijn kunnen nieuwe en bestaande gebouwen integraal gemeten en beoordeeld worden op duurzaamheid. Deze mijlpaal komt op een bijzonder moment: DGBC, de organisatie achter BREEAM-NL, bestaat tien jaar.