BREEAM-NL Update 25-10-2016

25 okt 2016

Training BREEAM-NL voor Bouwbedrijven

Opdrachtgevers vragen steeds vaker om een BREEAM-NL certificaat, het meest gebruikte keurmerk voor duurzame gebouwen. Hoe kan een bouwer zich voorbereiden en onderscheiden op de BREEAM-NL eisen die in aanbestedingen gevraagd worden? Waarom worden deze eisen gesteld en hoe zwaar wordt eraan getild? DGBC organiseert in samenwerking een tweetal trainingen BREEAM-NL voor Bouwbedrijven.

25 okt 2016

Studiedag BREEAM-NL Expert op 13 december

Let op: bijna alle Studiedagen voor BREEAM-NL Experts in het najaar zijn volgeboekt. Er is alleen nog ruimte op de Studiedag van 13 december. Teken u nu in als u dat nog niet heeft gedaan.

25 okt 2016

Nieuwe BREEAM-NL In-Use operationeel

Tijdens het DGBC congres IMPACT op 29 september 2016 is de nieuwe Beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL In-Use gelanceerd. Sinds mei 2015 is met een groot aantal partijen gewerkt aan de nieuwe versie. De belangrijkste wijzigingen:

25 okt 2016

Gereduceerde tarieven hercertificering Nieuwbouw en Renovatieprojecten

DGBC heeft gereduceerde tarieven voor projecten die binnen een jaar opnieuw worden gecertificeerd met als doel een hogere niveau te halen. Meer informatie over de tarieven is te vinden op tarievenpagina van breeam.nl. 

25 okt 2016

Wijzigingen in het document ‘Procedure BREEAM-NL Innovatiecredits’

Versie 3.0 is gewijzigd op de volgende punten naar versie 4.0:
25 okt 2016

Interpretaties BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie vernieuwd

Op BREEAM-NL/hulp zijn nieuwe interpretaties voor BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie gepubliceerd. De belangrijkste punten:

25 okt 2016

DGBC introduceert Badge of Recognition

Door DGBC erkende software, diensten en producten hebben een ‘Badge of Recognition’. Hiermee kan worden aangetoond dat de software, dienst of product is gecontroleerd en formeel akkoord is bevonden door DGBC. Als gebruiker heb je daardoor de zekerheid dat de software, dienst of software aansluit bij de BREEAM-NL systematiek en dat gebruik wordt geaccepteerd door DGBC.

25 okt 2016

Nieuwe leden voor Adviesgroepen en College van Deskundigen

De Adviesgroepen voor de BREEAM-NL Keurmerken en Assessoren en het College van Deskundigen zijn uitgebreid met nieuwe leden. Zij zullen, samen met de andere leden, toezien op de kwaliteit van de keurmerken en de verdere ontwikkeling ervan. Het gaat om de volgende personen:

Adviesgroep BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie

  • Mantijn van Leeuwen (NIBE)
  • Henk Versteeg (LBP Sight)

Adviesgroep BREEAM-NL In-Use

25 okt 2016

BREEAM Awards 2017 op komst: certificaten tot 11 november worden meegenomen

Op 7 maart 2017 worden de internationale BREEAM Awards weer uitgereikt. Afgelopen editie sleepten maar liefst drie Nederlandse projecten de 'oscars van de duurzame gebouwen' in de wacht: The Edge, het hoofdkantoor van ABN Amro en ECOStyle. Ook voor komend jaar heeft Nederland weer verschillende kanshebbers. Op 11 november aanstaande maakt de BRE de stortlist bekend. Projecten die mee willen dingen naar de awards, zullen dus voor die tijd het BREEAM-NL certificaat binnen moeten hebben. Lees hieronder hoe uw BREEAM-project in aanmerking komt voor de Awards.