BREEAM-NL Update 07-07-2016

07 jul 2016

Inschrijven voor Studiedag of Harmonisatiebijeenkomst

Het bijwonen van de jaarlijkse Studiedag (Experts) of Harmonisatiebijeenkomst (Assessoren) kan na de zomer nog op vier momenten. U kunt uw voorkeur via online aanmelding kenbaar maken. 

  • Studiedag Expert: 14 september 2016 (Utrecht), 5 oktober 2016 (Amsterdam) 8 november 2016 (Utrecht) en 13 december 2016 (Amsterdam)

07 jul 2016

Interpretatiedocument BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie vernieuwd

Op BREEAM-NL/hulp is het nieuwe interpretatiedocument voor BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie gepubliceerd. De belangrijkste punten:

07 jul 2016

Assessoren: nomineer je BREEAM-NL voorbeeldproject

De Engelse BRE heeft onlangs een nieuwe website gelanceerd: BREEAM.com/projects. Op deze website worden inspirerende projecten getoond met als doel potentiële gebruikers van BREEAM te stimuleren om aan de slag te gaan met de beoordelingsmethode. BRE is op zoek naar mooie case studies en nodigt Assessoren uit deze te delen.

07 jul 2016

Interpretatiedocumenten voortaan te vinden op BREEAM.nl/hulp

De interpretaties voor de verschillende BREEAM-NL keurmerken zijn voortaan te vinden op de pagina BREEAM.NL/hulp. Dit heeft als voordeel dat zowel de aanvullende informatie als de relevante interpretaties op één pagina zijn te vinden.

07 jul 2016

BREEAM.nl/hulp voor toelichting op credits

Op www.BREEAM.nl/hulp zijn voor verschillende credits toelichtingsteksten te vinden. Deze teksten verduidelijken het doel van de credits en de verschillende toepassingsmogelijkheden. De afgelopen periode zijn de voor de volgende credits toelichtingsteksten gemaakt:

  • Ecologie: LE 1

  • Ecologie: LE 3

  • Ecologie: LE 4 

  • Vervuiling: POL 4 (over NOx-emissies) 

07 jul 2016

Adviesgroepleden gezocht

Om de kwaliteit van de verschillende BREEAM-NL keurmerken te bewaken en te werken aan de ontwikkeling ervan, heeft DGBC verschillende Adviesgroepen. In deze Adviesgroep is een brede groep van deskundigen vertegenwoordigd. DGBC is op zoek naar kandidaten voor de versterking van de: