BREEAM-NL Update 26-11-2015

26 nov 2015

Aanbesteding: het verzorgen van BREEAM-NL trainingen in 2016

Dutch Green Building Council schrijft een opdracht uit voor het verzorgen en actualiseren van BREEAM-NL Experttrainingen voor de keurmerken In-Use en Nieuwbouw en Renovatie en voor BREEAM-NL Assessortrainingen. Van inschrijvende partijen wordt kennis en ervaring met BREEAM-NL keurmerken en met het geven van trainingen geëist. Tevens dient de aanbiedende partij participant te zijn van DGBC of voornemens te zijn participant te worden.

26 nov 2015

Ook een workshop verzorgen tijdens BREEAM-NL Studiedagen?

Ook in 2016 gaat DGBC weer BREEAM-NL Studiedagen voor Experts verzorgen. Voor deze Studiedagen is DGBC op zoek naar partijen die bereid zijn een workshop te verzorgen voor 1 of meerdere Studiedagen in 2016.

26 nov 2015

DGBC Academy van start: duurzaamheidstrainingen gezocht

Vanaf 2016 start Dutch Green Building Council met de DGBC Academy. Naast de al bestaande BREEAM-NL trainingen wil DGBC het trainingsaanbod verder uitbreiden met andere duurzaamheidstrainingen. Met deze trainingen kunnen studiepunten worden behaald. Om inzicht te krijgen in het aanbod biedt DGBC marktpartijen de mogelijkheid om één of meerdere trainingen of cursussen aan te melden bij de DGBC Academy.

26 nov 2015

Trainingsaanbod 2016 online

Het overzicht van de BREEAM-NL Trainingen en Studiedagen voor 2016 staat online. Bekijk het aanbod.

26 nov 2015

Materialentool 3.00 online

Voor de BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie MAT 1 credit en BREEAM-NL In-Use MAT 102 credit is een milieuprestatieberekening vereist. Om hierbij te helpen, heeft DGBC een Materialentool ontwikkeld, waarmee deze milieuprestatieberekening kan worden berekend. De tool is ook te gebruiken voor de bij elke omgevingsvergunningsaanvraag voor nieuwbouwwoningen en kantoren vereiste milieuprestatieberekening. Deze Materialentool is onlangs vernieuwd naar aanleiding van de vernieuwde Nationale Milieudatabase versie 1.7. Download de 

26 nov 2015

Tarieven Studiedagen Expert en BREEAM-NL In-Use aangepast

Per 1 januari worden de tarieven van de BREEAM-NL Studiedagen voor Experts en de certificeringskosten voor BREEAM-NL In-Use aangepast. Voor Studiedagen betalen deelnemers 220 euro, de kosten voor een In-Use certificering bedragen 2.075 euro. 

26 nov 2015

Assessments indienen in december

Bij het indienen van Assessments in december dient rekening gehouden te worden met langere doorlooptijden in de Quality Assurance (QA). De QA kent een maximale doorlooptijd van drie weken. Assessments die na drie weken voor het einde van het jaar worden ingediend, worden mogelijk pas in januari 2016 behandeld. In het geval van deadlines in de periode van 21 december tot de eerste week van januari gelieve dit voor 7 december aan ons door te geven. DGBC rekent op uw begrip.