BREEAM-NL Updates

14 jan 2019

BREEAM al 10 jaar in Nederland dankzij jullie!

BREEAM-NL bestaat in 2019 tien jaar! Sinds de lancering van BREEAM-NL in 2009 is het hard gegaan. In 2018 is zelfs een recordaantal gebouwen met BREEAM-NL gecertificeerd. Naast het bereiken van de 10.000.000BREEAM-NL vierkante meter zijn er bijna 400 gebouwen gecertificeerd. We willen alle experts, assessor en andere betrokkenen bedanken die het afgelopen jaar hard hebben meegeholpen aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving met BREEAM-NL.

14 jan 2019

Het BREEAM Congres 2019

Op 16 april 2019 vindt het derde Nationaal BREEAM Congres plaats, in het Atlas gebouw van de TU Eindhoven. Het thema van de dag: circulair, gezond, klimaatadaptief en Paris Proof, NU!

Bij het BREEAM Congres 2019 aanwezig zijn? Klik hier voor meer informatie.

14 jan 2019

BREEAM Awards

Zeven Nederlandse nieuwbouwprojecten zijn genomineerd voor de internationale BREEAM Awards. De prijzen voor duurzame gebouwen worden op 4 maart tijdens het BREEAM Awards gala in London uitgereikt. Vooral de categorie Commercial Project – Design springt in het oog. Vijf van de zes genomineerden komen uit Nederland. Naast de gebouwen zijn er ook twee Nederlanders genomineerd voor de award voor duurzaam leiderschap.

14 jan 2019

DGBC zoekt een Senior Projectmanager BREEAM-NL

Altijd al een toonaangevende bijdrage willen leveren aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving? Op zoek naar een leuke afwisselende baan in een enthousiast team? Dan mag je deze kans niet laten schieten, want DGBC is per direct op zoek naar een ervaren projectmanager. 

Bekijk de vacature hier.

14 jan 2019

BREEAM-NL ook in 2019 gewaardeerd in de milieulijst

Jaarlijks publiceert de overheid de milieulijst. In deze lijst staan voor diverse activiteiten waarop de MIA regeling van toepassing kan zijn aan welke voorwaarden moet worden voldaan. Aan de hand van de MIA regeling kun je profiteren van fiscale investeringsaftrek voor BREEAM-NL gecertificeerde projecten. 
 

14 jan 2019

DGBC ontwikkelt dé onafhankelijke tool voor een duurzaam interieur: INSIDE/INSIDE

De aandacht voor duurzaamheid groeit. Naast een duurzaam gebouw vragen steeds meer klanten ook om een duurzaam interieur. Vanwege de impact die het heeft op de gezondheid en tevredenheid van werknemers, maar ook vanwege de milieubelasting door de veelal korte vervangtijd. Interieurarchitecten en ontwerpers kunnen hierin een cruciale rol in spelen. Zij zijn immers degenen die duurzaam bouwen tastbaar maken voor de gebruiker en bewoner van een gebouw. Maar hoe weet je nou hoe milieuvriendelijk een interieur is?

14 jan 2019

Ruim 100 BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie certificaten in 2018

In 2018 zijn 102 certificaten behaald voor BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie. In verhouding met 2017 is dit een toename van meer dan 10%! Een vergelijkbare toename is zichtbaar in het aantal nieuwe registraties. Wij verwachten dat ook 2019 een succesvol BREEAM-NL jaar zal worden

14 jan 2019

Gepubliceerde interpretaties

Het nieuwe interpretatiedocument is op breeam.nl/hulp gepubliceerd. Er zijn interpretaties opgenomen voor de credits HEA 8, ENE 6, ENE 7, ENE 26,  MAT 5, WST 2 en WAT 1.  

14 jan 2019

Toepassing BREEAM-NL In-Use verdriedubbeld

Bijna 300 gebouwen zijn met In-Use gecertificeerd in 2018. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2017. Het aantal geldige certificaten is zelfs verdriedubbeld in de afgelopen twee jaar.
Tijdens de laatste twee maanden van 2018 zijn in totaal 149 certificaten uitgereikt. 119 certificaten waren voor gebouwen van de vastgoedportefeuilles van Altera, Bouwinvest, CBRE Global Investers en Redevco. Ondanks de drukte heeft onze QA alle controles op tijd uitgevoerd.

14 jan 2019

Vraag naar BREEAM-NL Gebied Experts groeit

Gebiedsontwikkelingen duurzaam benaderen en beheren wordt steeds belangrijker. Vanuit de markt groeit de vraag naar een duurzaam meetsysteem met een scope groter dan één of enkele gebouwen. BREEAM-NL Gebied biedt hierbij uitkomst.
Tijdens de training BREEAM-NL Gebied behandelen we onder andere hoe de rol van een expert een bijdrage levert aan een duurzame gebiedsontwikkeling.

14 jan 2019

Adviesgroep Gebied zoekt nieuwe leden

Gelijktijdig met de lancering van de nieuwe versie van de BRL Gebied 2018 is de zittingstermijn van diverse adviesgroepleden verlopen. DGBC zoekt naar leden die het stokje willen overnemen en hun kennis en ervaring willen inzetten voor het beheer en het door ontwikkelen van het schema.

14 jan 2019

BREEAM-NL Expert Trainingen 2019

Geef je Expertstatus een boost door je kennis en kunde uit te breiden met het schema Nieuwbouw en Renovatie, In-Use en/of de nieuwe versie van BREEAM-NL Gebied.

14 jan 2019

DGBC Woonmerk auditor

Het DGBC Woonmerk biedt een objectieve meetlat voor het energieverbruik, materiaalgebruik, gezondheid, flexibiliteit en comfort. Andere thema’s die voor de woonconsument van belang zijn, zoals veiligheid, bereikbaarheid en de woonomgeving zijn mede onderdeel van het Woonmerk.

14 jan 2019

BREEAM-NL Assessor of Expert blijven?

Wil je erkend BREEAM-NL Expert of Assessor blijven dan moet je dit jaar een BREEAM-NL Studie- en Harmonisatiebijeenkomst bijwonen. Tijdens deze bijeenkomst worden kennis en ervaring uitgewisseld, specifieke casussen besproken, interpretaties en procedures, alles gericht op een zo professioneel en éénduidig mogelijke invulling van jouw rol als Expert of Assessor. Ook word je op de hoogte gebracht van relevante BREEAM-NL updates van jouw schema, en over brede ontwikkelingen binnen de familie van BREEAM-NL keurmerken.
 

30 nov 2018

Denk aan je permanente educatie!

Een aantal BREEAM-NL Experts moet zich nog inschrijven voor een van de studie- en harmonisatiebijeenkomsten editie 2018. Wacht niet tot het laatste moment, maar schrijf je vandaag nog in en waarborg jouw expert-status voor 2019. Je kunt hiervoor deelnemen  aan de studiedag op 12 december 2018.

30 nov 2018

Nieuwe interpretaties

Voor de credits MAT05 en MAT14 is een interpretatie gepubliceerd met betrekking tot het risico op aardbevingen op de vernieuwde risicokaart

De risicokaart, waarop onder andere gebieden met een laag tot hoog risico op natuurrampen worden weergeven, is vernieuwd. De update heeft invloed op gebieden met een kans op aardbevingen (zoals in Zuidoost Nederland). Voor de interpretatie met betrekking tot MAT05 en MAT14, klik hier

30 nov 2018

Update nationale milieudatabase

Vanaf 1 januari 2019 kan er gerekend worden op basis van de nieuwe versie van de nationale milieudatabase. Deze versie NMD 2.3 kent echter maar geringe verschillen met zijn voorganger NMD 2.2. De op breeam.nl/hulpgepubliceerde referentiegetallen zijn daardoor voor deze versies gelijk. 

30 nov 2018

DGBC zoekt een Senior Projectmanager BREEAM-NL

Altijd al een toonaangevende bijdrage willen leveren aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving? Op zoek naar een leuke afwisselende baan in een enthousiast team? Dan mag je deze kans niet laten schieten, want DGBC is per direct op zoek naar een ervaren projectmanager. 

30 nov 2018

BREEAM-NL tarieven

De tarieven voor BREEAM-NL certificering worden voor 2019 geïndexeerd. Op onze website kun je zien wat dit betekent voor jouw project. 

30 nov 2018

Guido Slokkers verruilt DGBC voor Antea Group

Guido Slokkers gaat per 1 januari de overstap maken van Dutch Green Building Council (DGBC) naar Antea Group, tevens DGBC Participant.

Slokkers was sinds januari 2014 in dienst bij DGBC en verantwoordelijk voor de behandeling van technische vraagstukken, ontwikkeling van BREEAM-NL schema’s en het geven van trainingen.
Tevens stond hij aan de basis van de Dutch Green Building Guide en het recent gelanceerde DGBC Woonmerk waarmee op een laagdrempelige manier de duurzaamheidsprestaties van woningen kunnen worden bepaald.

Pagina's