BREEAM-NL Updates

20 feb 2020

BREEAM-NL Update februari 2020

Harmonisatiebijeenkomst Assessoren

22 okt 2019

BREEAM-NL Update - Uitgave 22 okt 2019

Dien het assessment tijdig in vanwege de feestdagen


Het kantoor van DGBC is gesloten van 23 december 2019 tot en met 1 januari 2020. Om die reden is DGBC in deze periode niet bereikbaar.

20 aug 2019

BREEAM-NL Update augustus 2019

Dutch Green Building Week 2019

Het thema #hetkanwel staat centraal tijdens de Dutch Green Building Week dat dit jaar voor de negende keer door DGBC wordt georganiseerd. Het doel is om te laten zien welke belangrijke rol duurzame gebouwen spelen in gezondere, duurzamere gemeenschappen. Wereldwijd zetten alle Green Building Councils hun initiatieven en die van hun participanten daarom in de ‘vitrine’. Samen bundelen we onze krachten en wijzen we op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering.

09 jul 2019

Marktconsultatie BREEAM-NL Nieuwbouw 2020

De afgelopen jaren heeft DGBC zich toegelegd op het herzien van de beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL Nieuwbouw 2020. De conceptversie van de nieuwe beoordelingsrichtlijn is gereed. Graag betrekken wij je als expert, assessor en gebruiker bij deze update en willen je daarom vragen om feedback te leveren op de conceptteksten. 

29 apr 2019

BREEAM-NL Experttrainingen 2019

Geef je Expertstatus een boost door je kennis en kunde uit te breiden met het schema Nieuwbouw en Renovatie, In-Use en de nieuwe versie van BREEAM-NL Gebied.

Leer alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in relatie tot bouw en vastgoed en wordt met het volbrengen van onderstaande trainingen gecertificeerd BREEAM-NL Expert. Schrijf je nu in:
 
BREEAM-NL Algemene Training (Deel 1) – 14 mei 2019

29 apr 2019

BREEAM-NL Assessortraining

Wanneer jij als onafhankelijk deskundige gebouwen wilt beoordelen op duurzaamheidsprestatie volgens de BREEAM-NL normen, kies je voor de opleiding tot BREEAM-NL Assessor. Daarvoor moet je wel de Algemene training en de schemaspecifieke Experttraining succesvol hebben afgerond. Na afloop van de training maak je een schemaspecifiek Assessorexamen.

Altijd al als onafhankelijke deskundige projecten willen beoordelen op hun duurzaamheidsprestatie volgens de BREEAM-NL-normen? 
 

29 apr 2019

Harmonisatiebijeenkomsten Assessoren 2019

Dit jaar worden de harmonisatiebijeenkomsten georganiseerd naar schema op een BREEAM-projectlocatie. Per schema worden één of meerdere bijeenkomsten aangeboden op verschillende locaties. Als harmonisatieverplichting is het inschrijven en bezoeken van een bijeenkomst voor één schema voldoende. Wil je een extra bijeenkomst bijwonen dan kan dat, maar voorrang zal worden verleend aan diegene die nog aan de harmonisatieverplichting moet voldoen.
 

29 apr 2019

Adviesgroep Gebied zoekt nieuwe leden

Gelijktijdig met de lancering van de nieuwe versie van de BRL Gebied 2018 is de zittingstermijn van diverse adviesgroepleden verlopen. DGBC zoekt naar leden die het stokje willen overnemen en hun kennis en ervaring van ruimtelijke ontwikkelingen of stedelijke processen willen inzetten voor het beheer en het door ontwikkelen van het schema.

Ken je iemand of ben je zelf geïnteresseerd? Kijk dan op onze website voor meer info.

29 apr 2019

Vraag naar Experts BREEAM-NL Gebied groeit

Gebiedsontwikkelingen duurzaam benaderen en beheren wordt steeds belangrijker. Vanuit de markt groeit de vraag naar een duurzaam meetsysteem met een scope groter dan één of enkele gebouwen. De rol van Expert biedt hierbij uitkomst.

Tijdens de training BREEAM-NL Gebied behandelen we onder andere hoe de rol van een Expert een bijdrage levert aan een duurzame gebiedsontwikkeling en wat de mogelijkheden van het gebiedslabel verder zijn.

29 apr 2019

Controle op juiste invoer assetgegevens

In de Assessmenttool wordt bij de assetgegevens basisinformatie over het te certificeren gebouw of gebouwdeel gevraagd. Deze informatie over bijvoorbeeld de locatie, het vloeroppervlak en de titel van het asset moet kloppen. Dit schept duidelijkheid over de demarcatie, ligging en gebouwkenmerken gedurende het certificeringsproces. De laatste tijd merken we dat deze gegevens steeds vaker niet kloppen. Hierdoor wordt het assessment tijdens QA afgekeurd en dit kan leiden tot vertraging en extra kosten.

29 apr 2019

BREEAM-NL In-Use versterkt community door uitbreiding online informatie

De online informatie over BREEAM-NL In-Use is vernieuwd en uitgebreid. Op de website is er meer ruimte voor ervaringen van gebruikers, zijn er tal van relevante publicaties te downloaden en zijn recent gecertificeerde BREEAM-NL In-Use projecten beter zichtbaar gemaakt. Daarnaast wordt bij de ‘Voordelen’ de waarde van BREEAM-NL In-Use per doelgroep duidelijk gespecificeerd.

29 apr 2019

Gepubliceerde interpretaties en innovatie credits

Er is een nieuw interpretatiedocument op www.breeam.nl/hulp gepubliceerd. Er zijn interpretaties opgenomen voor de credit HEA 10, HEA 15, WST 2 en ENE 1.

Naast nieuwe interpretaties zijn er een drietal innovaties goedgekeurd. Deze zijn eveneens gepubliceerd op onze website.

29 apr 2019

BREEAM Congres prikkelt en inspireert

Met ruim 300 bezoekers, interessante sprekers zoals Odette Ex (oprichter en eigenaar Ex Interiors), Shamir Ghumra (directeur BREEAM, BRE) en Andy van den Dobbelsteen (Hoogleraar Climate Design & Sustainability, TU Delft) is het derde Nationaal BREEAM Congres een succes geworden. Maar niet alleen de aanwezigheid van die mensen, juist de interactie en nieuwe inzichten die de lezingen en workshops opleverden zorgden voor de winst.

29 apr 2019

Projectomschrijving gebruiken als visitekaartje

In de Assessmenttool worden projectgerelateerde informatie, de verantwoordingen en het bewijsmateriaal verzamelt. Ook is er in de Assessmenttool bij de projectgegevens ruimte voor een 'projectomschrijving voor communicatiedoeleinden'.

Dit specifieke veld wordt gebruikt om externen te informeren en te inspireren over het te beoordelen BREEAM-NL project. De informatie in dit veld wordt, direct na registratie, weergegeven op de website.

14 jan 2019

BREEAM al 10 jaar in Nederland dankzij jullie!

BREEAM-NL bestaat in 2019 tien jaar! Sinds de lancering van BREEAM-NL in 2009 is het hard gegaan. In 2018 is zelfs een recordaantal gebouwen met BREEAM-NL gecertificeerd. Naast het bereiken van de 10.000.000BREEAM-NL vierkante meter zijn er bijna 400 gebouwen gecertificeerd. We willen alle experts, assessor en andere betrokkenen bedanken die het afgelopen jaar hard hebben meegeholpen aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving met BREEAM-NL.

14 jan 2019

Het BREEAM Congres 2019

Op 16 april 2019 vindt het derde Nationaal BREEAM Congres plaats, in het Atlas gebouw van de TU Eindhoven. Het thema van de dag: circulair, gezond, klimaatadaptief en Paris Proof, NU!

Bij het BREEAM Congres 2019 aanwezig zijn? Klik hier voor meer informatie.

14 jan 2019

BREEAM Awards

Zeven Nederlandse nieuwbouwprojecten zijn genomineerd voor de internationale BREEAM Awards. De prijzen voor duurzame gebouwen worden op 4 maart tijdens het BREEAM Awards gala in London uitgereikt. Vooral de categorie Commercial Project – Design springt in het oog. Vijf van de zes genomineerden komen uit Nederland. Naast de gebouwen zijn er ook twee Nederlanders genomineerd voor de award voor duurzaam leiderschap.

14 jan 2019

DGBC zoekt een Senior Projectmanager BREEAM-NL

Altijd al een toonaangevende bijdrage willen leveren aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving? Op zoek naar een leuke afwisselende baan in een enthousiast team? Dan mag je deze kans niet laten schieten, want DGBC is per direct op zoek naar een ervaren projectmanager. 

Bekijk de vacature hier.

14 jan 2019

BREEAM-NL ook in 2019 gewaardeerd in de milieulijst

Jaarlijks publiceert de overheid de milieulijst. In deze lijst staan voor diverse activiteiten waarop de MIA regeling van toepassing kan zijn aan welke voorwaarden moet worden voldaan. Aan de hand van de MIA regeling kun je profiteren van fiscale investeringsaftrek voor BREEAM-NL gecertificeerde projecten. 
 

14 jan 2019

DGBC ontwikkelt dé onafhankelijke tool voor een duurzaam interieur: INSIDE/INSIDE

De aandacht voor duurzaamheid groeit. Naast een duurzaam gebouw vragen steeds meer klanten ook om een duurzaam interieur. Vanwege de impact die het heeft op de gezondheid en tevredenheid van werknemers, maar ook vanwege de milieubelasting door de veelal korte vervangtijd. Interieurarchitecten en ontwerpers kunnen hierin een cruciale rol in spelen. Zij zijn immers degenen die duurzaam bouwen tastbaar maken voor de gebruiker en bewoner van een gebouw. Maar hoe weet je nou hoe milieuvriendelijk een interieur is?

Pagina's